Белгия стана първата страна, която въведе задължителна 21-дневна карантина за пациенти

...
Белгия стана първата страна, която въведе задължителна 21-дневна карантина за пациенти
Коментари Харесай

Белгия въвежда карантина за маймунска шарка

Белгия стана първата страна, която вкара наложителна 21-дневна карантина за пациенти с маймунска шарка, заяви Politico.

Властите съобщиха за четири случая на болестта през последната седмица.

Белгийските здравни управляващи са взели решението в петък, според белгийските медии.

Контактните лица на инфектирани с маймунска шарка не са длъжни да се самоизолират, само че би трябвало да бъдат бдителни, изключително в случай че са в контакт с уязвими хора.

Маймунската шарка е заболяване от същото семейство като едрата шарка и симптомите включват изразителен неравномерен обрив, тресчица, възпалени мускули и главоболие.

Маймунската шарка е по-малко смъртоносна от едрата шарка, със смъртност под 4 %. Но специалистите се тормозят от необикновеното разпространяване на заболяването отвън Африка, където нормално циркулира.

Белгийският институт по тропическа медицина съобщи, че рискът от по-голямо огнище в страната е невисок, съгласно белгийския ежедневник Le Soir.

В събота микробиологът Еманюел Андре, който дава отговор за Националната референтна лаборатория за COVID-19 в Белгия, туитира, че в страната е доказан четвърти случай на маймунска шарка.

" Този ​​пациент се лекува във Валония и е обвързван със събитието в Антверпен, при което бяха инфектирани други двама души ", написа той, имайки поради фестивал в пристанищния град, извършен през май.

В събота Световната здравна организация (СЗО) заяви, че има 92 доказани случая в 12 разнообразни страни, като 28 хипотетични случая са разследвани. Случаите на маймунска шарка са доказани в Обединеното кралство, Португалия, Швеция, Италия, Испания, Франция, Белгия, Германия, Съединени американски щати, Канада, Австралия и Израел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР